Pandhawa: Béda antara owahan

69 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: éjaan, replaced: Yen → Yèn)
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
|'''[[aksara Bali]]''' ||
|-
|'''[[aksara Jawa]]''' || ꧋ꦦꦤ꧀ꦝꦮ꧉
|-
|}
Para '''Pandhawa Lima''' ([[basa Sansekreta]]: ''Pañca Pāṇḍava'') iku Prabu [[Yudhistira]], [[Bima]], [[Arjuna]], [[Nakula]] lan [[Sadewa]].
 
Lima paraga iki turunané Prabu [[Pandhu Dewanata]] kang dadi [[raja]] ing [[Astina]]. Prabu Pandhu disepata déning dewa bakal mati yèn saresmi karo garwané. Pandhu nerjang wewaler lan banjur mati. [[Dewi Madrim]], garwané, mèlu belapati, kamangka nalika iku lagi nggarbini. Nalika suduk salira iku lair Nakula lan Sadewa kang kembar. Déné Yudhistira, Bima lan Arjuna lair saka Dewi Kunti. Sadurunge karo Pandhu, Dewi Kunthi nate nglairake bayi kang banjur diwenehi jeneng [[Karna|Suryatmaja]].
 
Pandhawa dadi satru/mungsuh [[Kurawa]] ing [[Bharatayudha]]. Dene, Suryatmaja ([[Karna]]) melu Kurawa nglawan sedulur-sedulure dhewe.
 
Pandhawa ing budayaKabudayan Jawa, mlebu perangan wong-wong kang kudu diruwat. Yèn ora di[[ruwat]] bakal dipangan [[Bathara Kala]].
 
Pandhawa ing budaya Jawa, mlebu wong-wong kang kudu diruwat. Yèn ora di[[ruwat]] bakal dipangan [[Bathara Kala]].
== Silsilah ==