Srikandhi: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: nemokaké → nemu
(→‎Lairé Srikandhi: éjaan, replaced: Yen → Yèn)
(→‎top: éjaan, replaced: nemokaké → nemu)
'''Srikandhi''' utawa Dèwi Srikandhi, utawa Wara Srikandhi ([[basa Sangskreta|Sangskreta]] ''Śikhaṇḍī'') iku paraga ing wiracarita ''[[Mahabharata]]''. Srikandhi iku putriné [[Drupada|Prabu Drupada]] (jeneng enomé Sucitra), ratu saka nagara Cempalaraja.<ref name="buku1">Hardjowirogo. 1982. Sajarah Wayang Purwa. Jakarta: Balai Pustaka (halaman 199-200)</ref>
 
Srikandhi kondhang minangka prajurit èstri. Kedadéyan iku nalika Srikandhi mlaku metu saka kraton, banjur nemokakénemu [[kalung]] [[kembang teraté]] sing ana ing gapura kraton. Kembang iku arupa kembang sing ditinggal déning [[Amba|Dèwi Amba]] ana ing nagara Pancala minangka pratandha dendam, sapa waé kan migunakaké kalung iku, wong iku sing bakal merjaya [[Bisma|Begawan Bisma]].
 
== Lairé Srikandhi ==
348.872

besutan