Gemblong: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu
(éjaan, replaced: biasa → biyasa, Kabeh → Kabèh, isa → bisa)
(→‎top: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu)
}}
 
'''Gemblong''' iku jenising [[panganan]] cilik utawa kudhapan. Jenising gemblong akèh banget. Ana sing digawé saka [[ketéla pohung|téla pohung]], lan saka beras ketan. Gemblong akèh ditemokakétinemu ing tlatah [[Jawa Tengah]], [[Jawa Wétan]], [[Yogyakarta|Ngayogyakarta]] lan [[Jawa Kulon]]. Ana uga papan kang ngarani gemblong iku ''jadah'' utawa ''tetel''. Ing tlatah Jawa Kulon.
 
Gemblong saka beras ketan biyasa dibakar lan dipangan nganggo sambel [[oncom]]. Saliyané iku gemblong uga didol arupa panganan awujug bunder lonjong sing diblebet [[gula]].
352.737

besutan