Hanja: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu
(→‎top: éjaan, replaced: sebagéan → sapérangan)
(→‎top: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu)
'''Hanja''' (sacara [[harafiah]]: ''aksara [[dinasti Han|Han]]''), utawa ''Hanmun'' (한문; 漢文), sing kadhangkala diterjemahaké dadi '''aksara [[Tiongkok-Koréa]]''', iku sebutan marang [[aksara Cina]] (Hanzi) jroning [[basa Koréa]], ananging sacara spésifik ngarujuk marang aksara-aksara sing disilih déning basa Koréa lan didadèkaké bagéan saka basa kasebut liwat ngganti [[pangucapan]].
 
Béda karo [[Kanji]] jroning [[basa Jepang]] sing wis ngowahi lan mrasajakaké akèh karakter (aksara), Hanja mung ora béda saka [[Hanzi]] [[Hanzi tradhisional|wangun tradhisional]] senadyan ana sapérangan saka aksara standar Hanja arupa varian Hanzi sing uga ditemokakétinemu jroning aksara Kanji standar.
 
{{jinis aksara|state=show|state5=show}}
352.737

besutan