Wong Batak: Béda antara owahan

10 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Sajarah: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu (2)
(éjaan, replaced: danau → tlaga, Danau → Tlaga, dingerteni → dingertèni, kepungkur → kapungkur, pindah → pindhah, sejarah → sajarah, Sejarah → Sajarah, suku bangsa → bebrayan (2), suku Batak → wong Batak (3))
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu (2))
Miturut legenda kang dipercaya masarakat batak, wong Batak asalé saka [[pusuk buhit]] ing laladan [[sianjur Mula-mula]]kang manggon ing kulon [[Pangururan]] ing pinggiran [[tlaga Toba]].<ref name="internet1"/>
Miturut ahli sajarah Batak nerangaké yèn Raja Batak lan rombongané asalé saka [[Thailand]] kang nyebrang ing Sumatra lumantar Ujung [[Malaysia]] lan pungkasané tekan Sianjur Mula mula lan manggon ing kono.<ref name="internet1"/>
Saka prasasti kang ditemokakétinemu [[Portibi]] kang tinulis taun [[1208]] lan diwaca karo [[Prof.Nilakantisari]] ya iku Guru Besar ahli Kepurbakalaan kang asalé saka [[Madras]], [[India]] nerangaké yèn nalika taun [[1024]] [[kraton Cola]] saka India nyerang [[Sriwijaya]] lan nguwasani laladan [[Barus]].<ref name="internet1"/> Pasukan saka kraton Cola iku kalebu wong-wong [[Tamil]].<ref name="internet1"/> Iki amarga ditemokakétinemu wong Tamil kang cacahé [[1500]] wong ing Barus nalika iku.<ref name="internet1"/> tamil iku suku kang manggon ing India.<ref name="internet1"/> Amarga [[krajaan Coe]] nyerang, siRaja Batak lan rombongané lunga nganti laladan portibi ing kidul Tlaga Toba lan saka kené siRaja Batak wiwit nyekel lan dadi pemimpin perang.<ref name="internet1">[http://sosbud.kompasiana.com/2010/04/19/asal-usul-suku-batak/ sosbud.kompasiana.com](dipunundhuh tanggal 27 Agustus 2011)</ref>
Suku Batak duwé kabudayaan kang jenengé [[ulos]] Batak.<ref name="internet2">[http://bersamatoba.com/tobasa/ekonomi/ulos-batak-kekayaan-budaya-batak.html bersamatoba.com](dipunundhuh tanggal 27 Agustus 2011)</ref>
== Cathetan suku ==
348.872

besutan