Timus: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu)
| accessdate = 2010-06-07
| work = Department of Radiology, Beth Israèl Deaconess Medical Center; Nishino M, Ashiku SK, Kocher ON, Thurer RL, Boiselle PM, Hatabu H.
}}</ref> Nganti saiki, fungsi kelenjar iki diweruhi mung minangka papan prodhuksi [[sel T]] sing dibutuhake ing [[sistem kekebalan tiron]]. Wiwit ditemokakétinemu déning [[Galenus]] ing taun 130-200an, durung akèh sing bisa nliti kelenjar iki, sawisé amèh 2000 taun sajarah kedhokteran.<ref name="PM16549602" /> Dikira timus minangka proyèksi interaksi antara [[hormon]], [[neuropeptida]] lan [[sistem kekebalan]], sing disinaoni ing studi [[neuroimunoendokrinologi]], sing mrebawani aktivitas [[organ]] limfoid lan [[sèl (biologi)|sèl]] sadawaning lintasan endokrin, autokrin lan parakrin.<ref>{{cite web
| url = http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16855140
| title = Neuroendocrine-immune interactions: the role of cortistatin/somatostatin system
<br>
{{sistem limfatik}}
{{Anatomi-stub}}
 
[[Kategori:Kelenjar]]
 
 
{{Anatomi-stub}}
352.737

besutan