Téori impunan: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: Bidang → Babagan, ditemokaké → tinemu
(éjaan, replaced: Bidang → Babagan, ditemokaké → tinemu)
'''Téori impunan''' iku cawang [[logika matématika]] sing nyinaoni [[Impunan (matématika)|impunan]], kang ora resminé ya iku kumpulan barang. Senajan sembarang tipe obyèk bisa diklumpukaké dadi impunan, téori impunan digunakaké paling kerep kanggo obyek sing cocog kanggo matématika. Basa téori impunan bisa digunakaké ing ukara salawasé kabèh [[objèk matématika]].
 
Kajian modhèren téori impunan iki diwiwiti déning [[Georg Cantor]] lan [[Richard Dedekind]] ing 1870-an. Sawisé ditemokakétinemu [[Paradhoks téori impunan|paradhoks]] ing [[téori impunan naif]], akèh sistem aksiom padha diajokaké ing awal abad rong puluh, sing paling misuwur ya iku [[Téori impunan Zermelo-Fraenkel|aksiom Zermelo-Fraenkel]], nganggo [[aksiom pilihan|aksioma pilihan]].
 
Téori impunan umum digunakaké minangka sistem [[Dhasar matématika|dhasar kanggo matématika]], utamané ing wangun [[téori impunan Zermelo-Fraenkel]] karo aksiom pilihan. Sajabane kagunan dhasaré, téori impunan iku cawang matématika dhéwé, kanthi masarakat riset sing aktif. Riset kontemporèr saka téori impunan kalebu topik kang werna-werna, saka struktur garis [[wilangan réal]] nganti nyinaoni [[konsistènsi]] saka [[kardinal gedhé|kardhinal gedhé]].
* {{Library resources about |onlinebooks=yes |lcheading=Set theory |label=set theory}}
 
{{BidangBabagan matematika}}
{{Artikel Dhasar}}
 
352.737

besutan