Mamut: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu
c (→‎Wacan terusan: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|ca}} (2) using AWB (10903))
(éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu)
'''Mamut''' iku [[genus]] [[gajah]] purba sing wis punah. Ukuran awaké luwih gedhé tinimbang gajah normal sing ana ing donya saiki. [[Gadhing]]é nglingker mbentuk kurva arah mlebu lan, ing spesies lor, kanthi rambut dawa. Mamut urip ing [[epos]] [[Pleistocene]] wiwit 1,6 yuta taun kepungkur tekan watara 10.000 taun kepungkur. Tembung ''mamut'' asalé saka [[basa Rusia]] мамонт.
 
Ana kasalahpahaman yèn mamut luwih gedhé tinimbang gajah. Spesies paling gedhé mamut sing dingertèni, ''Mammoth Imperial California'', nduwèni dhuwur geger sakurang-kurangé 5 meter. Mamut umumé nduwèni bobot 6-8 ton, nanging mamut lanang sing gedhé bobotébisa tekan 12 ton. Gadhing mamut dawané 3,3 meter ditemokakétinemu ing lor Lincoln, Illinois taun 2005. Sabagéyan gedhé spesies mamut nduwèni ukuran sapadha gedhé Gajah Asia modhèrn.
 
== Pirsanana uga ==
 
{{Artikel Dhasar}}
{{kéwan-stub}}
 
[[Kategori:Sato kéwan]]
[[Kategori:Mamalia]]
[[Kategori:Kéwan purbakala]]
 
 
{{kéwan-stub}}
352.737

besutan