Abdurrahman Wahid: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Kehidupan awal: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu
(→‎Kehidupan awal: éjaan, replaced: yen → yèn)
(→‎Kehidupan awal: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu)
| accessyear = 2008
| quote =
}}</ref> Tan A Lok dan Tan Eng Hwa putra saking Putri Campa, puteri [[Tiongkok]] punika selir Raden [[Brawijaya V]].<ref name="qurtuby"/> Tan Kim Han sendiri kemudian adedasar penaliten peneliti Perancis, [[Louis-Charles Damais]] diidentifikasikan minangka Syekh Abdul Qodir Al-Shini kang ditemokakétinemu makamé ing [[Trowulan]].<ref name="qurtuby"/> ai
 
ing taun 1944, Wahid pindah saka Jombang nuju [[Jakarta]], pnggonan bapaké katut karo [[Masyumi|Parté Majelis Syuro Muslimin Indonésia]] (Masyumi), sawijining organisasi kang didirike tentara [[Jepang]] kang wektu iku nguwasani Indonésia. Sawisé déklarasi kamardikan Indonésia tanggal 17 Agustus 1945, Gus Dur balik nuju Jombang lan tete manngon ing kana sasuwéné perang kamardikan Indonésia nglawan [[Walanda]]. ing akhir perang tahun 1949, Wahid pindah nuju Jakarta lan bapaké ditunjuk dadi Menteri Agama. Abdurrahman Wahid sinau ing Jakarta, masuk ing SD KRIS sadurungé pindah ing SD Matraman Perwari. Wahid uga diajari mawca buku non-Muslim, majalah, dan koran karo bapaké kanggo njebaraké pengetahuané<ref>Barton (2002), halaman 49</ref>. Gus Dur terus manggon ing Jakarta kaliyan kaluwargané sanajan bapaké wis ora dadi mentri agama taun 1952. ing April 1953, bapaké Wahid tilar donya amarga kacilakaan mobil.
348.872

besutan