Lènsa: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Jinising Lènsa: éjaan, replaced: ditemokake → tinemu
(→‎top: éjaan, replaced: nemokake → nemu)
(→‎Jinising Lènsa: éjaan, replaced: ditemokake → tinemu)
 
==Jinising Lènsa==
Lensa kapérang dadi manéka jinis. Lensa bisa dibedakake saka wujud sisih-sisine. Kontruksi lensa sing paling umum ditemokaketinemu ya iku lensa speris, ya iku lensa sing sudut mlengkung permukaan bidange dibandingake karo [[radius speris]]. Titikan radius sing digunakaké dilambangake kanthi lambang R,sing bakal duwé nile positif nalika saben sisine mlengkung ngadohi titik pusere lensa,lan sinebut antarmuka cembung.
 
==Kontruksi==
352.737

besutan