Surat Al Ikhlash: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2))
}}
[[Gambar:Surat Al-Ikhlas - Magharibi script.jpg|thumb|200px|right|Kalligrafi Surah al-Ikhlas naskah Maghribi tulisan abad kaping-18]]
'''Surah Al-Ikhlas''' ([[basa Arab|Arab]]:'''الإخلاص''', "Murnèkaké Kaésaan Allah") iku [[surah]] ka-112 jroningsajeroning [[al-Qur'an]]. Surah iki kagolong surah [[Makkiyah]], dumadi saka 4 ayat lan pokok isiné negasaké [[tauhid|kaésaan]] [[Allah]] sinambi nulak wangun apa waé sing madhakaké. Kalimat inti saka surah iki, "Allahu ahad, Allahus shamad" (Allah Maha Esa, Allah panggonan gumantung), kerep muncul jroningsajeroning duwit dinar emas ing zaman Kekhalifahan biyèn. Saèngga, kadhangkala kalimat iki dianggep slogan nagara Khilafah Islamiyah, bebarengan karo loro kalimat [[Syahadat]].
 
== Kautamane Maca Surat Al Ikhlas ==
352.737

besutan