Basa Polen: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: sajroning → sajeroning (2)
(éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu (2))
(éjaan, replaced: sajroning → sajeroning (2))
|glottorefname=Polish
}}
'''Basa Polen''' utawa '''basa Polski''' (''język polski'', ''polszczyzna'') iku [[basa resmi]] [[Polen]]. Basa Polen digolongaké sajroningsajeroning [[basa Slav Kulon]], saklumpuk karo basa [[Basa Céko|Ceski]], [[Basa Slowakia|Slowak]], Kasubi, Sorbi-ilir, Sorbi-ulu lan Polabi. Basa iki akèh dipituturaké ing Polen lan dadi basa Slav Kulon sing paling akèh panuturé. Saliyané iku, basa iki [[basa Slav]] sing paling gedhé nomer loro sawisé [[basa Rusia]]. Basa Polen uga dadi salah sawijining basa resmi ing Uni Éropah.
 
Cacahé panutur basa Polen ana 38,5 yuta jiwa. Saliyané ing Polen dhéwé para panutur uga bisa tinemu ing kiwa-tengening nagara Polen.
|}
|-
| colspan="3" |<small>*Ę ę (''e nosowe'' utawi ''e z ogonkiem'') punika kadosé aksara anuswara, nalika diserat dumadi panambang dipun pertal minangka e lan nalika diserat sajroningsajeroning tembung dipun pertal minangka en, kayata:</small>
* <small>trochę /trohe/ - sakedhik</small>
* <small>piję /piye/ - aku ngombé</small>
348.872

besutan