Ékologi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎Ékologi ing pulitik: éjaan, replaced: sajroning → sajeroning
(→‎Ékologi ing kacatingal antropologi: éjaan, replaced: nemokaké → nemu)
(→‎Ékologi ing pulitik: éjaan, replaced: sajroning → sajeroning)
Ékologi nimbulaké akèh [[filsafat]] sing kuwat banget lan perobahan [[pulitik]] – kalebu obahan [[konservasi]], [[kaséhatan]], lingkungan, lan ékologi sing awaké dhéwé kenal saiki. Nalika kabèh digabungaké karo obahan perdamaian lan Enem Asas, disebut obahan ijo. Umumé, njupuk kasehatan ékosistem sing sepisanan ing daftar moral manungsa lan prioritas pulitik, kaya dalan kanggo nuju kasehatan manungsa lan kaharmonisan sosial, lan ékonomi sing luwih becik.
 
Wong sing nduwé kapercayan-kapercayan iku disebut ékolog pulitik. Sapérangan wis ngatur ing sajroningsajeroning Klompok Ijo, nanging ana bener-bener ékolog pulitik ing sakèhing parté pulitik. Asring banget saka wong-wong mau migunakaké argumen saka ékologi kanggo nerusaké kawicaksanan, khususé kawicaksanan alas lan ènèrgi. Asring argumen-argumen iku tetentangan siji lan sijiné, kadidéné akèh dilakokaké déning akadhemisi uga.
 
== Ékologi ing ékonomi ==
352.737

besutan