Bal-balan gagrag Amérika Sarékat: Béda antara owahan

→‎top: éjaan, replaced: sajroning → sajeroning
(→‎top: éjaan, replaced: sajroning → sajeroning)
[[File:Larry Fitzgerald catches TD at 2009 Pro Bowl.jpg|thumb|Larry Fitzgerald (klambi biru) nangkep sawijining pas sing direksa déning Cortland Finnegan (klambi abang) nalika Pro Bowl taun 2009]]
'''Bal-balan gagrag Amérika Sarékat''' iku sawijining jinis ulah raga [[bal-balan]] sing dimainaké ing nagara [[Amérika Sarékat]] lan uga [[Kanada]]. Ing nagara loro iki, olahraga bal-balan iki diarani ''football'' utawa ''gridiron''. Olahraga iki ditandhingaké déning tim loro sing sijiné kawujudaké saka pamain sing cacahé ana sawelas. Ulah raga iki dimainaké ing sawijining lapangan pasagi mujur lan ing pungkasané lapangan ing sisih kiwa lan tengen ana cagak sing fungsiné dadi gawang golé. Olèhé main iku, menawa nyerang, tim sing lagi nyerang kudu nyoba maju ing lapangan mlayu utawa ngepasaké bal, kamangka tim sing lagi ngreksa paruh lapangané kudu nahan tim panyerang aja nganti balé tekan buri lan yèn bisa ngrebut balé. Olèhé nyerang kudu bisa maju 10 yard sajroningsajeroning patang ''down'' (tiba), yèn ora bal kudu diwènèhaké tim tandhingan. Tim bisa olèh wiji mawa nggawa bal tekan zona pungkasan, perkara iki diarani ''[[touchdown]]'' (demok ngisor) utawa mawa ngegolaké bal ngliwati gawang. Gawangé rupané mèmper [[porok tala]].
 
Tim sing olèh wiji akèh dhéwé, yaiku sing menangaké tetandhingan.
 
[[Kategori:Bal-balan gagrag Amérika Sarékat|*]]
352.730

besutan