Tibèt Kuna: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sajroning → sajeroning
c (→‎Fonologi: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: sajroning → sajeroning)
'''Tibèt Kuna''' iku tegesé mangsa uriping basa-basa Tibèt sing kacathet ana naskah-naskah Kraton Tibèt saka madyaning abad ka-7, nalika kraton nembé ngangkat aksara, nganti purwaning abad ka-11 M.
 
Ana taun 816 M, sajroningsajeroning panguwasaning Sadnaleg, basa sastraning Tibèt menangi owah-owahan agung kanthi madhakaké basa lan tetembungan ana ing pertalan serat-serat saka India. Paugeran anyar iki banjur miwiti mangsa sing diarani mangsa Tibèt Klasik.{{sfn|Hodge|1993|p=vii}}
 
== Fonologi ==
352.737

besutan