Garis (géomètri): Béda antara owahan

18 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: bidhang → babagan (2), Bidhang → Babagan, jroning → sajeroning (2), Jroning → Sajeroning (4)
(replaced: Deleng uga → Uga delengen)
(éjaan, replaced: bidhang → babagan (2), Bidhang → Babagan, jroning → sajeroning (2), Jroning → Sajeroning (4))
[[Gambar:Linear functions2.PNG|290px|thumb|Telung garis — garis abang lan biru nduwèni kamiringan sing padha, sauntara iku garis abang lan ijo nduwèni silangan y sing padha.]]
 
JroningSajeroning [[géomètri Euklides]], sawijining '''garis''' iku arupa [[lengkungan]] [[kalengkungan|kenceng]]. Nalika géomètri dipigunakaké kanggo gawé [[modhèl (èlmu kawruh)|modhèl]] ing donya kasunyatan, garis dipigunakaké kanggo nggambaraké obyèk kenceng kanthi amba lan dhuwur sing béda. Garis iku idéalisasi saka obyèk kaya iku lan ora duwé amba lan dhuwur lan dawané dianggep [[ora kaukur]]
 
JroningSajeroning [[géomètri]], sawijining garis biasané arupa siji anggepan primitif saka [[sistem aksiom]]. Garis dumadi saka [[himpunan (matématika)|himpunan]] [[titik (géomètri)|titik]] lan arupa [[subhimpunan]] saka [[bidhangbabagan (géomètri)|bidhangbabagan]]. JroningSajeroning [[géomètri diferensial]], konsèp garis digeneralisasi dadi [[géodhèsi]]. JroningSajeroning [[géomètri sintètis]], sawiji garis iku siji anggepan lawas jroningsajeroning sistem [[Euklides]], [[Karl von Staudt]], lan [[David Hilbert]]. Sawijining garis iku sebutan kadhéfinisi jroningsajeroning sistem [[Giuseppe Peano]], [[Mario Pieri]] lan [[Alessandro Padoa]].
 
== Uga delengen ==
* [[Ruas garis]]
* [[BidhangBabagan (géomètri)]]
 
== Rujukan ==
352.737

besutan