Universitas: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: jroning → sajeroning (3)
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: bagéyan → pérangan)
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (3))
{{Pendhidhikan ing Indonésia}}
'''Universitas''' iku [[pawiyatan luhur]] utawa ''perguruan tinggi'' sing nyelenggarakaké [[pendhidhikan akademik]] lan/utawa [[pendhidhikan vokasi|vokasi]] jroningsajeroning kawruh (''ilmu pengetahuan''), tèknologi, lan/utawa seni lan yèn ngebaki syarat bisa nyelenggarakaké [[pendhidhikan profèsi]]. Tembung universitas asal saka [[basa Latin]] sing tegesé ''umum lan menyeluruh''.
 
== Sajarah ==
 
Universitas-universitas sing paling wiwitan diadegaké ing [[Éropah]]:
* [[Universitas Magnaura]] ing [[Konstantinopel]] jroningsajeroning [[Kekaisaran Bizantium]], saiki [[Istanbul]], [[Turki]] taun [[849]] déning bupati Bardas ing jaman Kaisar Michael III
* [[Universitas Preslav]] ing [[Bulgaria]] lan [[Universitas Ohrid]] ing [[Makedonia]] jroningsajeroning [[Kakaisaran Bulgaria]] ing abad ka-9
* [[Universitas Bologna]] ing [[Bologna]], [[Italia]] ([[1088]])
* [[Universitas Paris]] ing [[Prancis]] lan [[Universitas Oxford]] ing [[Inggris]] ing mangsa [[Abad Tengahan]] (watara abad ka-11 nganti 12) kanthi pelajaran [[hukum]], [[perobatan]], lan [[teologi]].
348.872

besutan