Mantri: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2), Jroning → Sajeroning (2)
(éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn, presidhèn → présidhèn (3))
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2), Jroning → Sajeroning (2))
'''Mentri''' ([[Basa Indonésia]]: Menteri, [[basa Inggris]]: ''minister'') iku [[pulitikus]] sing nyekel sawijining jabatan publik siginifikan jroningsajeroning [[pamaréntah]]. Mentri biasané mimpin sawijining [[kementrian]] lan minangka anggota saka sawijining [[kabinet]], sing umumé dipimpin déning [[raja]]/[[ratu]], [[Gubernur Jenderal|gubernur jenderal]], [[présidhèn]], utawa [[perdana mentri]].
 
== Asal istilah ==
 
== Pangangkatan ==
JroningSajeroning [[sistem parlementer|sistem pamaréntahan parlementer]], utamané sing migunakaké [[sistem Westminster]], kaya [[Britania Raya]], [[Kanada]], lan [[Australia]], mentri dipilih saka [[legislatif|badan legislatif]]. JroningSajeroning [[sistem presidensiil]] kaya ing [[Amérika Sarékat]], [[Meksiko]], lan [[Indonésia]], mentri diangkat déning [[présidhèn]], lan ora kudu tansah saka badan legislatif.
 
== Mentri ing Indonésia ==
{{wikisource|Undhang-Undhang Républik Indonésia Nomer 39 Taun 2008}}
Ing Indonésia, mentri iku pembantu [[Présidhèn Républik Indonésia|présidhèn]] sing mimpin [[Kementrian Indonésia|kementrian]]. Saben mentri mbidangi urusan tinamtu jroningsajeroning pamaréntahan. Mentri ing Indonésia bisa dibédakaké dadi:
*[[Mentri koordinator]]
*[[Mentri departemen]]
352.737

besutan