Sénégal: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
éjaan, replaced: jroning → sajeroning, Presiden → Présidhèn (2)
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen uga\b +Uga delengen))
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning, Presiden → Présidhèn (2))
image_coat = Coat of arms of Senegal.svg |
image_map = LocationSenegal.png |
national_motto = Un Peuple, Un But, Une Foi <br />([[Bahasa PerancisPrancis|PerancisPrancis]]: "Siji Rakyat, Siji Tujuan, Siji Kapercayaan") |
national_anthem = [[Pincez Tous vos Koras, Frappez les Balafons]] |
official_languages = [[Basa PerancisPrancis|PerancisPrancis]] |
capital = [[Dakar]] |
capitals_coordinates = |
largest_city = [[Dakar]] |
government_type = [[Républik]] [[parlemen]]ter |
leader_titles = [[PresidenPrésidhèn Senegal|PresidenPrésidhèn]] <br /> [[Perdana Menteri Senegal|Perdana Mentri]] |
leader_names = [[Abdoulaye Wade]] <br /> [[Cheikh Hadjibou Soumaré]] |
area_rank = 85 |
GDP_PPP_per_capita_rank = 146 |
sovereignty_type = [[Kamardikan]] |
established_events = - Saka [[PerancisPrancis]] |
established_dates = <br />[[1959]]|
currency = [[Franc CFA]] |
}}
[[Gambar:Senegal carte.png|200px|ka|jmpl|Peta Senegal]]
'''Républik Senegal''' iku [[nagara]] ing sisih kidul [[Kali Senegal]] ing [[Afrika Kulon]]. Negeri iki wewatesan karo [[Samudra Atlantik]] ing sisih kulon, [[Mauritania]] ing sisih lor, [[Mali]] ing sisih wétan, sarta [[Guinea]] lan [[Guinea Bissau]] ing sisih kidul. [[Gambia]] minangka sawijining ''[[enklave]]'' (laladan kanthong) jroningsajeroning wewengkon Senegal. [[Kali Gambia]] sing dawané 300&nbsp;km mili ing tlatah Gambia. [[Tanjung Verde]] dumunung 560&nbsp;km saka pesisir Senegal.
 
== Uga delengen ==
{{Uni Afrika}}
{{Afrika}}
{{geo-stub}}
 
[[Kategori:Sénégal| ]]
 
 
{{geo-stub}}
352.737

besutan