Pepindhan: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: jroning → sajeroning (3)
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen uga\b +Uga delengen))
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (3))
'''Pepindhan''' iku unèn-unèn jroningsajeroning [[Basa Jawa]] kang ora ngemu surasa kang sejatiné. Yèn ing [[basa Indonésia]] disebut ''pengandaian''. Lumrahé pepindhan nganggo tembung: ''kaya, lir, pindha, kadya'' lan liya-liyané kang ngemu karep ''kaya''. Pepindhan asring dipigunakaké ing pacelathon padinan, [[panyandra]] jroningsajeroning adicara [[Pangantènan adat Jawa|pengantènan]] utawa jroningsajeroning babagan [[sastra]].
 
==Tuladhané Pepindhan==
*[[Paramasastra]]
 
[[kategoriKategori:Paramasastra]]
 
[[kategori:Paramasastra]]
[[Kategori:Basa Jawa]]
352.737

besutan