Aksara Cinten tradhisional: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning, Jroning → Sajeroning (2)
(→‎top: éjaan, replaced: lisan → lésan)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning, Jroning → Sajeroning (2))
'''Aksara Cina tradhisional''' (正體字, [[pinyin]]: zhèngtǐ zì) iku siji saka rong sèt aksara standar [[basa Cina|basa Cina tinulis]] kontèmporèr. Sèt liyané ya iku [[Hanzi prasaja]]. Aksara Cina (Hanzi) tradhisional akèh dipigunakaké ing [[Hong Kong]], [[Makau]], [[Taiwan]], lan komunitas [[Cina]] ing njaban rangkah.
 
JroningSajeroning lingkungan wong-wong Cina, Hanzi tradhisional uga disebut '''Aksara angèl''' utawa '''Aksara komplèks''' (繁體字/fantizì), utawa sacara lésan '''Aksara lawas''' (老字/laozi).
 
JroningSajeroning program-program pangetikan komputer, Hanzi Tradhisional paling kerep diwakili nganggo skéma pengkodhean aksara [[Big5]].
 
Hanzi tradhisional uga dipigunakaké jroningsajeroning [[basa Koréa]] ([[Hanja]]), lan aksara-aksara sing wis diprasajakaksedikit disederhanakan digunakan dalam [[basa Jepang]] ([[Kanji]]).
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan