Bèg: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: jroning → sajeroning, Jroning → Sajeroning
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen uga\b +Uga delengen))
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning, Jroning → Sajeroning)
JroningSajeroning ulah raga [[bal-balan]], '''Bèk''' iku pamain sing posisiné ana ing mburi para [[gelandang]] lan tugasé ndhukung marang tugas [[Kiper]] kanggo nyegah supaya bal ora mlebu gawang.
 
Ana sawetara jinis bèk, ya iku: [[bèk tengah]], [[bèk sayap]] (''full back''/''wing back''), lan [[libero]] (''sweeper''). Para bèk umumé awaké gedhé lan rosa, lan biasané dedegé uga dhuwur, senadyan ana uga bèk sing dedegé cendhèk nanging suksès (biasané bèk sayap sing ora pati mbutuhaké dedeg sing dhuwur). Kabèh bèk kudu pinter main tèkel (''tackle'') lan perlu nduwèni keahlian panguwasaan bal sing cukup apik.
 
== Uga delengen ==
* [[Posisi (bal-balan)|Posisi jroningsajeroning bal-balan]]
 
[[Kategori:Bal-balan]]
352.737

besutan