Avertebrata: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (3)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (3))
'''Avertebrata''' utawa '''Invertebrata''' iku istilah sing dipatrapaké déning [[Chevalier de Lamarck]] kanggo nuduhaké [[sato kéwan]] sing ora ndarbèni balung mburi. Invertebrata nyakup kabèh kéwan kajaba kéwan [[vertebrata]] ([[pisces]], [[reptil]], [[amfibia]], [[manuk]], lan [[mammalia]]. Conto invertebrata ya iku [[srangga]], [[ubur-ubur]], [[hydra]], [[nus]], lan [[cacing]]. Invertebrata nyakup watara 97 persèn saka kabèh anggota [[Krajaan (biologi)|kingdom]] [[Animalia]].
 
Lamarck mérang invertebrata jroningsajeroning rong klompok ya iku ''Insecta'' (srangga) lan ''Vermes'' (cacing). Nanging saiki, invertebrata diklasifikasèkaké jroningsajeroning luwih saka 30 sub-fila wiwit saka organisme sing simpel kaya [[porifera]] lan [[cacing pipih]] nganti organisme sing luwih komplèks kaya [[mollusca]] lan [[arthropoda]].
 
Ana 9 filum jroningsajeroning klafisikasi avertebrata ya iku:
* [[Annelida]]
* [[Arthropoda]]
352.737

besutan