Gelombang mikro: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (4)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (4))
'''Gelombang mikro''' utawa '''Mikrogelombang''' ('''microwave''') iku gelombang elektromagnetik kanthi frekuensi super dhuwur ('''''Super High Frequency''''', '''SHF'''), ya iku frekuensi sakdhuwuring 3&nbsp;GHz (3x10<sup>9</sup> Hz).
 
Yèn gelombang mikro diserap déning sawijining barang, bakal muncul èfèk pamanasan jroningsajeroning barang kasebut. Yèn panganan nyerep radhiasi gelombang mikro, panganan banjur dadi panas lan mateng jroningsajeroning wektu sedhéla banget. Prosès iki sing dimanfaataké jroningsajeroning oven ''microwave''.
 
Gelombang mikro uga dimanfaataké jroningsajeroning ''[[RADAR]]'' (''Radio Detection and Ranging''). [[RADAR]] dipigunakaké kanggo nggolèki lan nemtokaké tapak utawa panggonan sawijining barang nganggo gelombang mikro kanthi [[frekuensi]] watara 10<sup>10</sup> Hz.
 
{{SpektrumEM}}
352.737

besutan