Mahkamah Internasional: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2)
(→‎top: éjaan, replaced: Presidhèn → Présidhèn)
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2))
}}
 
'''Mahkamah internasional''' iku badan yudisial ing Perserikatan Bangsa Bangsa ([[PBB]]), dunungé ing [[kutha]] [[Den Haag]], [[Walanda]]. Mahkamah iki minangka badan kehakiman sing paling utama jroningsajeroning organisasi [[PBB]] . [[Dewan keamanan]] bisa nyerahaké sawijining sengkéta hukum marang mahkamah.
 
== Sumber-Sumber Hukum ==
== Kaanggotaan ==
 
Mahkamah dumadi saka limalas hakim, sing dikenal minangka ”anggota” mahkamah. Para hakim mau dipilih déning majelis umum lan dewan keamanan sing nganakaké pemungutan swara sacara kapisah. Hakim-hakim dipilih adhedhasar kacakapané, dudu miturut dhasar kabangsan ananging diusahakaké supaya bisa njamin yèn sistem-sisitem hukum sing paling wigati ing donya diwakili déning mahkamah. Ora ana loro hakim sing dadi warga nagara saka nagara sing padha. Hakim-hakim mengku jabatan jroningsajeroning wektu sangang taun lan bisa dipilih manèh. Para hakim mau ora kena nglungguhi jabatan liya samangsa mengku jabatan minangka hakim ing mahkamah iki.
 
== Pranala njaba ==
348.872

besutan