Palermo: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (3)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (3))
{{Kagunaansanès|Palermo}}
[[Gambar:Palermo, Sicily.png|right|200px|Palermo ing Italia]]
'''Palermo''' (''Palermo'' jroningsajeroning [[basa Italia]]) (''Palermu'' utawa ''Palemmu'' jroningsajeroning [[basa Sisilia]]) (populasi 721.163), iku kutha utama lan minangka kalungguhané pamaréntahan laladan otonomi [[Sisilia]], [[Italia]] sekaligus kutha krajan [[Provinsi Palermo]].
 
Palermo nganti saiki isih berjuang sebab karusakan kang dialami nalika [[Perang Donya II]] lan karusakan kang disebabaké tuwuhing kutha kang ora kakontrol mataun-taun. Pusat kutha kang mawa sajarah isih jroningsajeroning kahanan arupa reruntuhan, lalu lintas kang semrawut lan kamlaratan. Palermo minangka papan para [[Mafia]] nduwèni kapentingan utamané, awit saka iku Palermo uga dadi panggonan rajapati kang misuwur.
 
Palermo iku kutha kanthi masalah-masalah gedhé, nanging uga dadi kutha kang kebak sajarah telung èwonan taun, istana-istana lan gréja kang éndah, pasar-pasar kang ramé, panganan kang mirasa lan identitas kabudayan kang narik kawigatèn.
352.730

besutan