Hidrogen: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
{{Elementbox_footer | color1=#a0ffa0 | color2=green }}
 
'''Hidrogen''' ([[basa Latin]]: ''hydrogenium'', saka [[basa Yunani]]: ''hydro'': banyu, ''genes'': mbentuk), iku [[unsur kimia]] jroningsajeroning [[tabel périodik]] kang nduwèni simbol '''H''' lan [[nomer atom]] 1. Ing [[suhu lan tekanan standar]], hidrogen ora ana rupané, ora mambu, duwé sipat [[non-logam]], duwé [[valensi]] tunggal, lan minangka [[gas]] [[diatomik]] kang gampang banget [[pembakaran|kobong]]. Hidrogen iku unsur paling èntèng lan [[kelimpahan unsur kimia|paling akèh]] ana ing [[alam semesta]]. Unsur iki dikandhung déning [[banyu]] lan kabèh [[senyawa organik]] sarta [[makhluk urip]]. Hidrogen bisa reaksi sacara kimia karo unsur liya.
<!--
Hidrogen murni dapat dibentuk melalui elektrolisis [[air]] dan melalui pemrosesan minyak bumi. Hidrogen membentuk 3 [[isotop]], [[protium]], [[deuterium]], dan [[tritium]], mengandungi 0, 1, dan 2 neutron.
348.872

besutan