San Marino: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: jroning → sajeroning
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
}}
'''Républik San Marino''' ya iku [[nagara]] paling cilik ing donya lan dikubengi déning [[Italia]], ing sisih lor wewatesan karo [[propinsi]] [[Rimini]], laladan [[Emilia-Romagna]] lan ing sisih kidul propinsi [[Pesaro]] lan [[Urbino]], laladan [[Marche]].
Républik San Marino minangka [[republik]] paling tuwa ing donya kang isih ana, kang diwangun ing taun [[301]] déning [[Santo Marinus]] (utawa San Marino jroningsajeroning [[basa Italia]]). Senajan San Marino sawijining [[nagara]] mardika nanging isih gumantung marang nagara [[Italia]] kang ngubengi wewengkoné.
 
[[Giuseppe Garibaldi]] kang nyawijèkaké Italia ing taun [[1860]] tau ndhelik saka musuh ing San Marino. Ing kana dhèwèké olèh bantuan saka pemimpin San Marino lan rakyaté kanggo nerusaké perjuangan. Mulané [[Giuseppe Garibaldi]] janji yèn San Marino tetep dadi [[nagara]] mardika.
{{eropah}}
{{geo-stub}}
 
[[Kategori:San Marino| ]]
 
 
{{geo-stub}}
352.737

besutan