Tembung kriya: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Jroning → Sajeroning
(→‎top: éjaan, replaced: kerja → makarya (2), jroning → sajeroning, disebut → ingaran, antara liya → antarané (2), kata → tembung (2))
(→‎top: éjaan, replaced: Jroning → Sajeroning)
'''Tembung kriya''' (sajeroning [[Basa Indonésia]]: ''tembung makarya'' utawa ''verba''), iku kabèh tembung sing nyatakaké solah bawa, tingkah laku utawa tumandang gawé, ngayahi pegawéyan<ref>'''''Paramasastra Basa Jawa''''', DR. Aryo Bimo Setiyanto, S.H.</ref>. JroningSajeroning tata ukara, tembung kriya iku sing dadi wasesa (''predikat''). Umpamané linggih, mangan lan sapanunggalané. Tembung kriya sing isih kudu diwènèhi katrangan supaya dadi cetha diarani 'tembung kriya mawa lèsan' ([[Basa Indonésia]]: ''tembung makarya berobjek''), tuladhané antarané tembung nabrak, menthung, nyiram, nagih, nuthuk lan sapanunggalané. Déné tembung kriya sing wis cetha tanpa diwènèhi katrangan ingaran tembung kriya tanpa lèsan. Tuladhané: adus, mangan, udud, nulis, nggambar lan sapanunggalané.
 
Tembung kriya bisa dibédakaké:
352.737

besutan