Basa Viètnam: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2))
Basa Viètnam iku basa ibu suku Viètnam (87% saka kabèh pedunung Vietnam) lan luwih saka 2 yuta émigran Viètnam (akèh sing ing [[Amérika Sarékat]]). Saliyané iku, basa iki uga arupa basa angka loro kanggo ètnis minoritas ing Viètnam.
 
Senajan ngandhut akèh tembung-tembung serepan saka [[basa Tionghoa]] lan asliné ditulis jroningsajeroning [[aksara Tionghoa]], para ahli basa nganggep basa Vietnam minangka [[basa Austroasiatik]].
 
Viètnam saiki migunakaké [[aksara Latin]] jroningsajeroning tulisan.
 
== Pirsani uga ==
348.872

besutan