Werna wèb: Béda antara owahan

42 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: jroning → sajeroning (11), Jroning → Sajeroning (3)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (11), Jroning → Sajeroning (3))
[[Gambar:Color_Palette.png|thumb|Conto palet werna]]
 
'''Werna wèb''' ya iku werna-werna kang dipigunakaké jroningsajeroning ngrancang kaca [[wèb]], lan uga cara [[ndèskripsèkaké]] lan [[spesifikasi]] saka werna-werna kasebut.
 
Perancang wèb duwé kabébasan jroningsajeroning milih werna kang bakal digunakaké kanggo èlemèn-èlemèn dokumen wèbé. Werna-werna kang dimaksud bisa dispesifikasèkaké nganggo triplet [[RGB]] jroningsajeroning format [[heksadesimal]] (disebut uga minangka triplet heksadesimal). Cara liya ya iku kanthi ngarujuk werna-werna kasebut nganggo jenengé jroningsajeroning [[basa Inggris]], nanging cara iki mung wates kanggo werna kang wis dikenal utawa dirumusaké. Kanggo variasi-variasi werna liya umumé dipigunakaké [[piranti lunak]] grafik utawa [[perkakas werna]]. Ing sisih tengen iki conto sawijining palet werna kang dumadi saka [[2048]] werna.
 
== JroningSajeroning HTML ==
JroningSajeroning kaca wèb kang nganggo format [[HTML]] werna-werna wèb bisa dipigunakaké liwat dhéfinisi stil (''style'') sawijining entitas. Mèh saben entitas [[HTML]] diwasa iki ndhukung panggunaan stil.
 
<nowiki>&lt;b style="color:#FF9329;"&gt;Conto panggunaan werna #FF9329 ing tag b jroning HTML.&lt;/b&gt;</nowiki>
bakal mènèhi werna
 
:<b style="color:Tomato;">Conto panggunaan werna 'Tomato' ing tag b jroningsajeroning HTML.</b>
 
Cara kang padha uga bisa kanggo [[Tag HTML|tag-tag HTML]] liyané. Bisa uga implementasi werna wèb iki digunakaké nganggo [[CSS]].
== Triplet RGB ==
 
Triplet RGB dumadi saka enem karakter heksadesimal kang saben loro-loro karakter nyatakaké entitas saka '''R'''ed (abang), '''G'''reen (ijo) lan '''B'''lue (biru). Nilai-nilai kang bisat diisèkna kanggo saben entitas RBG iki ya iku saka 00 nganti FF. Utawa jroningsajeroning angka desimal 0 nganti 255.
 
{| class="wikitable" style="text-align:center;"
|}
 
Saben loro karakter saka R, G lan B bisa uga dirépresèntasèkaké jroningsajeroning siji [[byte]] (wolung [[bit]]), saéngga RGB dhéwé bisa dirépresèntasèkaké jroningsajeroning sawijining entitas kanthi ukuran 3 ''byte'':
 
:byte 1: nilai abang (R)
-->
== Jeneng-jeneng werna HTML ==
Spesifikasi HTML 4.01 ndhèfinisèkaké nembelas werna. Werna-werna iki uga dispèsifikasèkaké minangka RGB jroningsajeroning spesifikasi HTML 3.0 kanthi cathetan werna-werna iki asalé dijupuk saka [[palèt]] standar 16 werna kang didhukung déning palèt [[VGA]] [[Windows]] [http://www.fhi-berlin.mpg.de/th/balsac/latm.58.html 1],[http://www.blooberry.com/indexdot/color/vganame.htm 2].
 
{| class="wikitable" style="text-align:center;"
|}
 
JroningSajeroning tabel ing ngisor iki disajèkaké werna-werna "aman-wèb" kang kasusun saka telung digit nilai kaya katulis jroningsajeroning tabel sadurungé.
 
{| width="80%" class="wikitable" style="color:white;width:80%;text-align:center"
== Warna-warna CSS ==
 
Basa Cascading Style Sheets ndhefinisèkaké cacahing werna kang padha karo werna-werna jroningsajeroning spesifikasi HTML 4. Minangka tambahan CSS 2.1 nambahaké werna 'orange' ing daftar kasebut.
 
{| class="wikitable" style="text-align:center;"
352.737

besutan