Washi: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (4)
(→‎top: Buddha -> Buda (éjaan baku), replaced: Buddha → Buda)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (4))
[[Gambar:Chiyogami.JPG|thumb|Chiyogami]]
[[Gambar:Orizuru.jpg|thumb|Origami [[burung jenjang]] ]]
{{nihongo|'''Washi'''|和紙}} utawa '''wagami''' iku [[dluwang]] sing digawé kanthi metodhe tradhisional ing [[Jepang]]. Dibandhingaké karo dluwang prodhuksi mesin, [[serat]] jroningsajeroning washi luwih dawa saéngga washi bisa digawé luwih tipis, nanging tahan suwé (ora gelis lusuh utawa suwèk).
 
Prodhuksi washi kerep ora dapat ngebaki panjaluk konsumèn saéngga dadi larang regané. Ing Jepang, washi dipigunakaké jroningsajeroning manéka jinis barang kerajinan lan seni kaya [[origami]], [[kaligrafi|shodō]] lan [[ukiyo-e]]. Washi uga dipigunakaké minangka hiasan jroningsajeroning agama [[Shinto]], bahan patung [[Buda]], bahan [[mèbel]], alas [[sashimi]] jroningsajeroning kemasan, bahan perlengkapan turu, bahan klambi kaya [[kimono]], sarta bahan interior omah lan pelapis [[lawang]] surung. Washi dipigunakaké minangka bahan [[dhuwit dluwang]] saéngga dhuwit dluwang [[yèn]] misuwur kuwat lan ora gampang lusuh.
== Pranala njaba ==
* [http://www.jgc.co.jp/waza/b4_washi/index.htm Washi] Foto-foto bahan lan cara gawé washi
352.737

besutan