Mata: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Organ njero: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(→‎Organ njero: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2))
 
=== Organ njero ===
Bagéan-bagéan jroningsajeroning organ mata ngeteraké cahya saka sumberé tumuju utek kanggo dicerna déning sistem saraf manungsa. Bagéan-bagéan kasebut ya iku:
 
* [[Kornéa]]{{br}}Minangka bagéan paling njaba [[bola mata]] sing nampa cahya saka sumber cahya.
* [[Lènsa mata]]{{br}}Lensa mata nampa cahya saka pupil lan nerusaké menyang retina. Fungsi lensa mata yakuwi ngatur fokus cahya, saéingga cahya tiba trep ing bintik kuning retina. Kanggo ndeleng obyèek sing adoh (cahya teka saka kadohan), lensa mata bakal dadi tipis. Déné kanggo ndeleng obyèek sing cedhak (cahya teka saka cedhakan), lensa mata bakal dadi kandel.
* [[Retina]]{{br}}Retina iku bagéan mata sing paling peka marang cahya, khususé bagéan retina sing diarani [[bintik kuning]]. Sawisé retina, cahya diterusaké menyang saraf optik.
* [[Saraf optik]]{{br}}Saraf sing mlebu sèl tali lan kerucut jroningsajeroning retina, kanggo nuju menyang [[utek]].<ref>Seri Mengenal Ilmu "[[Penglihatan]]", halaman 31, "Daftar Istilah"</ref>
<!--
== Penyakit mata ==
348.872

besutan