Tembang dolanan: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
'''Tembang dolanan''' ya iku jinis [[tembang]] reripta gagrak anyar sing ora nganggo paugeran gatra|[[gatra]], guru lagu|[[guru lagu]], guru wilangan|[[guru wilangan]], lan dhong dhing. Nanging, biasa ditembangaké déning [[bocah cilik|bocah-bocah cilik]], utamané ing padésan, sinambi dolanan bebarengan karo kanca-kancané lan bisa dibarengi wiramaning gendhing. Lumantar lagu dolanan, bocah-bocah dikenalaké bab sato kéwan, sato iwèn, thethukulan, [[tetanduran]], bebrayan, lingkungan alam, lan sapanunggalané.<ref>[http://ki-demang.com/index.php?option=com_content&task=view&id=481&Itemid=1 Ki Demang: Tembang dolanan wonten ing satengahing globalisasi]</ref>
 
Kadhangkala tembang dolanan uga ditembangaké déning waranggana jroningsajeroning swasana tinamtu ing pagelaran wayang kulit.
 
Iki kaca kanggo ngumpulake syair tembang dolanan utawa tembang sing kerep diunekke bocah-bocah.
352.737

besutan