Wilangan asli: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: Bidang → Babagan, Jroning → Sajeroning
(→‎Uga delengen: replaced: Deleng uga → Uga delengen)
(éjaan, replaced: Bidang → Babagan, Jroning → Sajeroning)
JroningSajeroning [[matematika]], ana loro kasepakatan ngenani himpunan '''angka asli'''. Sing sepisan dhéfinisi miturut matematikawan tradhisional, ya iku himpunan [[angka bulat]] positif sing dudu nol {1, 2, 3, 4, ...}. Déné sing kaloro dhéfinisi déning logikawan lan èlmuwan komputer, ya iku himpunan [[nol]] lan angka bulat positif {0, 1, 2, 3, ...}. Angka asli minangka salah siji konsèp matematika sing paling prasaja lan klebu konsèp pisanan sing bisa disinaoni lan dimangertèni déning manungsa, malah sawetara penelitèn nuduhaké sawetara jinis kethèk gedhé ([[Basa Inggris]]: ''apes'') uga bisa mangertèni.
 
== Uga delengen ==
* [[Angka riil]]
 
{{BidangBabagan matematika}}
 
[[Kategori:Angka]]
352.737

besutan