Kulawarga basa Malayu-Polinésia: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: Jroning → Sajeroning
(éjaan, replaced: Jroning → Sajeroning)
}}'''Kulawarga basa Melayu-Polinésia''' iku sawijining cawang utama [[kulawarga basa Austronésia]] sing dumadi kabèh basa Austronésia sing dipituturaké sanjabané [[Taiwan]]. Gunggung panyaturé watara 351 yuta wong. Kulawarga basa Melayu-Polinésia (MP) kapérang dadi 2 turunan utama, kulawarga basa Melayu-Polinésia Kulon lan kulawarga basa Melayu-Polinésia Tengah-Wétan.
 
[[Filsuf]] lan [[linguis]] saka Jerman, [[Wilhelm von Humboldt]], nalika taun 1834 nulis serat ''Über die Kawi-Sprache auf der Insel Java'' ("Ngenani [[basa Kawi]] ing pulo Jawa", 1836-39) . JroningSajeroning serat iki, dhèwèké ngripta jeneng ''Melayu-Polinésia kanggo ngarani kulawarga basa sing sumebar saka pulo Madagaskar ing kulon tekan pulo Paskah ing wétan.
 
Kala mbiyèn sadurungé basa [[Padunung asli Taiwan|padunung asliné Taiwan]] (non-Han Tionghoa) ditlitèni, basa-basa Austronésia sakabèhé diarani basa-basa Melayu-Polinésia.
* [http://alibataatpandesal.com/masaka.html Wilangan jroning basa Autronesia]
 
{{bahasa-stub}}
{{DEFAULTSORT:Melayu-Polinesia, Basa}}
 
[[Kategori:Kulawarga basa Malayu-Polinésia| ]]
[[Kategori:Kulawarga basa Formosa]]
[[Kategori:Basa ing Asia Kidul-wétan]]
 
 
{{bahasa-stub}}
348.872

besutan