Hertz: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2))
{{Kanggo|fisikawan '''Heinrich Rudolf Hertz'''|Heinrich Rudolf Hertz}}
'''Hertz''' (simbol: Hz) iku unit [[SI]] tumrap [[frekuensi]]. Tembung Hertz dipilih kanggo mulyakaké jasa [[Heinrich Rudolf Hertz]] amarga kontribusiné jroningsajeroning babagan [[elektromagnetisme]].
 
Hertz nyatakaké akèhé gelombang jroningsajeroning wektu sa dhetik (1 Hertz = 1 gelombang per dhetik). Unit iki bisa dipigunakaké kanggo ngukur [[gelombang]] apa waé sing périodhik. Conto: Frekuensi saka gerak [[bandul]] jam iku 1 Hz.
 
== Ukuran tikelan ==
352.737

besutan