Mi: Béda antara owahan

18 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: jroning → sajeroning (5), Jroning → Sajeroning
(→‎top: éjaan, replaced: pamarintahan → pamaréntahan)
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (5), Jroning → Sajeroning)
== Jinis-jinis Mie ==
* Mie Seger, ya iku mi kang wis ora ngalami pangolahan lanjutan. Biyasane mung tahan sedina amarga kandhutan banyu kang dhuwur, ya iku 35%. Mi seger biyasane kanggo nggawé [[mi ayam]].
* Mie Teles, ya iku mi kang didol jroningsajeroning kahanan teles. Kandhutan banyune dhuwur tekan 52% mula mung tahan 40jam.
* Mie Garing utawa mi [[endhog]], amarga proses nggawéne ditambahi endhog utawa glepung endhog. Bisa tahan suwe amarga kandhutan banyune mung 13%, biasa digawé bahan kanggo nggawé mi goreng..
* Mie instan, mi kang paling pmisuwur, amarga praktis lan tahan luwih suwe. Kandhutan banyune mung 5-8%. Biyasane digawé mi godhog utawa mi ggoreng.<ref name="internet 3">[http://books.google.co.id/books?id=jFDR8t-WGVYC&pg=PR2&lpg=PR2&dq=sejarah+dan+aneka+jinis+mie&source=bl&ots=sgDAr8bfMc&sig=W3qm35LPoVrh6pIOolTN8d1OZCI&hl=id&ei=zSeSTu-9BISurAfG1ayjAQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=3&ved=0CCYQ6AEwAjgK#v=onepage&q&f=false] Mi (diaksés tanggal 10 Oktober 2011)</ref>
 
== Jinis-jinise Mie ==
* Cellophane noodles utawa suun. Suun digawé saka campuran glepung kenthang lan glepung kacang ijo. Mie jinis iki teksture empuk banget, cocog kanggo olahan sop, suun goreng utawa kanggo isi [[pastel]]. Suun didol garingan, direndem jroningsajeroning banyu panas nganti lembut lan suun wis siyap diolah.
* Mie ndhog, digawé saka glepung trigu jinis ''hard wheat'' lan akèh nganggo endhog. Biyasane didol garingan kanthi wujud bunder utawa gepeng.
* Hokkien Noodles utawa mie Hong Kong. Bentuke kaya mie endhog, bunder, lan alus. Biyasane didol kkanthi kaanan teles jroningsajeroning wadhah kang kedhap udara. Mie iki cocog dogawé mie goreng atau mie godhog.
* [[Ramen]] utawa mie kriting Cina. Didol jroningsajeroning kaanan garing ing wadhah mie instan. Cocok diolah dadi mie goreng utawa mie godhog.
* [[Rice stick noodles]] utawa [[kwetiau]], digawé saka glepung beras lan banyu. Ing pasaran didol garing lan teles. Kwetiau cocog kanggo digawé kwietiau goreng utawa godhog.
* [[Somen noodles]] asale saka [[Jepang]], digawé saka glepung gandum lan lenga. Teksture alus lan rasane gurih. Somen didol garingan, bentuke kaya sada, cocog kanggo masakan Jepang kang digodhog.
 
== Kandungan Gizi ==
JroningSajeroning 100 gr mie kering ngandhut 338 Kal, protein7.6g, lemak 11.8g, karbohidrat 50.0g, mineral 1.7&nbsp;mg lan kalsium 49&nbsp;mg. Saka kandungan gizine, kandungan kalori saka mie mung sithik dadi cocog kanggo wong kang lagi diet.<ref name="internet 6"/>
 
== Tips Ngolah Mie ==
* Menawa tuku mie jroningsajeroning kemasan, gatekake tanggal kedaluarsane, kawutuhan wadhah lan nomor register saka POM.
* Godhog mie garing kanthi suwe lan umub, wektune sawetara 4-5 menit.
* Mie teles akèh kandhutan banyune saengga gampang rusak. Jinis iki mung tahan sedina, sakluwihe, kualitas rasa, tekstur, lan hygiene bakal mudhun.
352.737

besutan