Aleksandr Pushkin: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: jroning → sajeroning (4)
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-Delengen uga +Uga delengen))
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (4))
| children = Maria, Alexander, Grigory, Natalia
| alma_mater = Tsarskoye Selo Lyceum
| genre = [[Novèl]], novèl jroningsajeroning ayat, [[Geguritan]], [[Drama]], [[Crita cekak|cerkak]], [[Dongèng]]
| language = Rusia, Prancis
| movement = [[Romantisisme]], pra-realisme
}}
 
'''Aleksandr Sergeyevich Pushkin''' ([[basa Rusia]]: '''Алекса́ндр Серге́евич Пу́шкин''' {{Audio|ru-Pushkin.ogg|rungokna}}) ({{OldStyleDate|6 Juni|1799|26 Mei}} – {{OldStyleDate|10 Februari|1837|29 Januari}}) iku sawijining pengarang [[Romantisisme|Romantis]] [[Rusia]] sing dianggep akèh wong minangka [[penyair]] paling gedhé Rusia lan pangadeg [[sastra Rusia]] modhèrn. Pushkin ngrintis panggunaan [[basa vernakular]] jroningsajeroning geguritan-geguritan lan [[drama]]-dramané, nyiptakaké sawijining gaya carita—nyampuraké [[drama]], [[roman (genre)|roman]], lan [[satir]]—sing wiwit wektu iku digandhèngaké karo sastra Rusia lan banget mangaruhi para penulis Rusia ing tembé mburi.
 
== Kaurian ==
* Stseny iz Rytsarskikh Vremen ''Scenes from Chivalrous Times''
* Yegipetskiye Nochi ''Wengi-wengi Mesir'' (geguritan)
* K A.P. Kern ''Kanggo A.P. Kern'' (geguritan, salah sawijining lirik katresnan paling éndah sing tau ditulis jroningsajeroning basa Rusia)
* Bratya Razboyniki ''Perampok Bersaudara'' (drama)
* Arap Petra Velikogo ''Negro Peter Agung'' (novèl sajarah, ora rampung, adhedhasar simbah buyuté)
== Wacan terusan ==
 
T.J. Binyon tau nulis biografiné jroningsajeroning basa Inggris:
* ''Pushkin: a biography'' London: HarperCollins, 2002. ISBN 0-00-215084-0 (èdhisi AS: New York: Knopf, 2003 ISBN 1-4000-4110-4)
 
352.737

besutan