Charlie Chaplin: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2), Jroning → Sajeroning (2)
(éjaan, replaced: zaman → jaman, hiburan → panglipur, Februari → Fèbruari (10))
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2), Jroning → Sajeroning (2))
}}
 
'''Sir Charles Spencer Chaplin, Jr.''' [[Order of the British Empire|KBE]] ({{lahirmati|[[East Street Market|East Street]], [[Walworth, London|Walworth]], [[London]]|16|4|1889|[[Vevey, Swiss]], [[Swiss]]|25|12|1977}}), utawa '''Charlie Chaplin''', iku [[aktor]] [[komedi]] [[Inggris]] sing arupa salah siji pemeran filem misuwur jroningsajeroning sajarah [[Pafileman Amérika Sarékat|Hollywood]] ing éra filem ireng putih, uga [[sutradara]] filem sing suksès. Aktingé ing layar perak ndadèkaké Charlie Chaplin minangka salah siji artis [[pantomim]] lan [[badhut]] paling apik sing asring didadèkaké panutan kanggo seniman ing babagan sing padha.
 
Chaplin iku salah siji tokoh paling duwé prabawa lan paling kréatif ing éra [[filem bisu]]. JroningSajeroning filem-filemé, Chaplin ditepungi seneng ngrangkep-ngrangkep, wiwit saka peran utama, sutradhara, penulis naskah, tekan pengisi ilustrasi musik. Karir ing donya panglipur suwéné 65 taun, dirintisé minangka pemeran cilik ing panggung [[jaman Victoria]] lan pertunjukan komedi ''[[music hall]]'' ing [[Inggris]], lan terus makarya tekan sadurungé tilar donya ing umur 88 taun. Kauripan Chaplin kebak pasang surut, wiwit saka mangsa cilik sing miskin, tekan ing puncak ketenaran bintang Hollywood uga simbol budaya. Kauripan pribadiné sing gemerlap ngundang akèh sanjungan uga kontrovèrsi.
 
JroningSajeroning filem-filemé, Chaplin asring meranaké karakter "[[The Tramp]]", sawijining gelandhangan mawa potongan [[kumis]] kothak sing duwé étikèt lan martabat sawijining bangsawan. Kostum arupa jas keciliken, kathok daa sing kegedhèn, sarta ning endi-endi nggawa tongkat lan nganggo topi dhuwur.
 
== Filmografi ==
''Tanggal rilis ditulis jroningsajeroning tandha kurung''
<div style="width:50%; float:left">
'''[[Keystone Studios]]''' {{br}}
350.349

besutan