Evo Morales: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2)
(éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn (2), presidhèn → présidhèn, Presidhèn → Présidhèn (3))
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2))
Morales iku wong [[sosialis]] lan asal saka suku [[Indian]] ([[Aymara]]) lan dilantik dadi présidhèn ing tanggal [[22 Januari]] [[2006]].
 
Morales iku pemimpin [[sayap kiri|swiwi kiwa]] obahan ''[[cocalero]]'' Bolivia– sawijining federasi kendho saka [[campesino]] panandur godhong [[koka]] sing nglawan upaya-upaya pamaréntah [[Amérika Sarékat]] kanggo [[pembasmian koka|mbesmi koka]] ing [[Propinsi Chapare]] ing Bolivia kidul-wétan. Morales uga minangka pemimpin parté pulitik [[Gerakan kanggo Sosialisme (Bolivia)|Gerakan kanggo Sosialisme]] (''Movimiento al Socialismo,'' sing dicekak jroningsajeroning [[basa Spanyol]] ''MAS'', sing tegesé "luwih"), sing kalibet jroningsajeroning [[Perang Gas Bolivia|Perang Gas]], bebarengan karo akèh kelompok liyané, sing biyasané dirujuk minangka "obahan sosial".
 
== Réferènsi ==
348.872

besutan