Visoko: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2)
(→‎top: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2))
'''Visoko''' iku sawijining [[kutha]] ing [[Bosnia-Herzegovina|Bosnia lan Herzegovina tengah]], kanthi padunung watara 17.000 jiwa. Kutha iki dumunung ing dalan antara Zenica lan Sarajevo. Visoko dumunung ing pinggir [[Kali Bosna]], patemon karo [[Kali Fojnička bersatu]]. Sacara administratif, kutha iki minangka bagéan saka Kanton Zenica-Doboj saka Federasi nagara iki.
 
Dhaérah Visoko tau dadi pusat nagara Bosnia ing abad pertengahan. Ing mangsa Kakaisaran [[Ottoman]], kutha Visoko diadegaké déning Ajas-beg. Sawisé Bosnia dianèksasi déning Austro-Hongaria, kutha iki diwènèhi corak anyar, nanging kuna, kang katon saka gaya oriental Visoko kang lazim tinemu ing saindhenging tlatah pamaréntahan Ottoman. Ing jaman[[Yugoslavia]] pisanan, Visoko ora pati tuwuh, lan jroningsajeroning Perang Donya II, kutha iki ora pati rusak. Kamajuan nembé dialami ing mangsa Yugoslavia komunis. Perang Bosnia uga nerjang Visoko, kang tetep ana ing sangisoré kakuasaan tentara Bosnia-Herzegovina jroningsajeroning mangsa perang patang taun iku. Saiki Visoko dadi sawijining kutha kang sugih bab budaya lan sajarah, nanging ekonominé wis akèh kélangan kapasitas kang biyèn diduwèni sadurungé perang Bosnia.
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan