Asem lisergat dhiyetilamid: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning
c (→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
Ditepungaké déning Sandoz Laboratories (saiki [[Novartis]]), kanthi jeneng dagang ''Delysid'', minangka obat kanthi manéka panggunaan psikiatrik nalika taun [[1947]], LSD énggal dadi agèn [[terapi]] sing katon nimbulaké pangarep-arep gedhé.
 
LSD asipat adiktif (katergantungan) lan toksik (karacunan) lan akèh ditepungi amarga [[èfèk]] [[psikologi]]sé sing nyebabaké katutup/kabukaké [[mata]], karumangsan distorsi wektu, [[pati égo|patiné égo]] lan pagèsèran kognitif sing jero, sarta duwé peran wigati jroningsajeroning kontrabudaya taun [[1960]].
 
Dhosis tunggal asam lisergat dietilamida kisarané watara 100-500 [[mikrogram]]. Gunggung kasebut mèh padha karo 1/10 massa sakbulir gesik.
352.737

besutan