Brigadir Jéndral: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Asal mula migunakaké tembung Brigadir: éjaan, replaced: Jroning → Sajeroning
(éjaan, replaced: kadadéyan → kadadéan, jroning → sajeroning, Britania → Karajan Manunggal, biasané → biyasané)
(→‎Asal mula migunakaké tembung Brigadir: éjaan, replaced: Jroning → Sajeroning)
Pangkat ''brigadir jéndral'' bisa dilacak marang asalé saka militèr ing [[Éropah]], ya iku '''Brigadir Jéndral''' (diprasajakaké dadi ''Brigadir''), ngomandoni sawijining [[Brigade]] ing lapangan. Pangkat iki nyebar menyang saindhenging donya ing [[abad kaping 18]] déning [[Amérika Sarékat]], sarta Krajan [[Karajan Manunggal Raya]].
 
JroningSajeroning Angkatan Laut, pangkat Brigadir Jéndral setaraf karo pangkat [[w:Commodore (rank)|Commodore]], senadyan ing sawetara nagara dipigunakaké uga pangkat [[w:Rear Admiral|Rear Admiral]].
 
=== Brigadir Jéndral ing [[TNI]] ===
352.737

besutan