Lindhu Samudra Hindhia 2004: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning
(→‎Somalia: éjaan, replaced: sebagéan → sapérangan)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
Ing tanggal [[26 Desember]] [[2004]], kedadéyan [[lindhu]] dahsyat ing [[Samudra Hindhia]], lepas pasisir kulon [[Nanggröe Aceh Darussalam|Aceh]].
 
Lindhu kedadéyan jam 7:58:53 [[WIB]]. Pusat lindhu dumunung ing bujur {{coor at d|3.316|N|95.854|E|region:ID}} kurang luwih 160&nbsp;km sebelah barat Aceh sedalam 10 kilometer. Lindhu iki kekuwatan 9,3 miturut [[skala Richter]] lan minangka lindhu paling dahsyat jroningsajeroning kurun wektu 40 taun pungkasan ing [[Asia Kidul-wétan]] <sup>[http://earthquake.usgs.gov/eqcenter/eqinthenews/2004/usslav/ ikhtisar] [http://neic.usgs.gov/neis/eq_depot/2004/eq_041226/neic_slav_l.html lokasi lindhu]
[http://pasadena.wr.usgs.gov/shake/ous/STORE/Xslav_04/ciim_display.html Intensitas]
[http://neic.usgs.gov/neis/eq_depot/2004/eq_041226/neic_slav_h.html Seismografis]
352.737

besutan