Karpela: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning
c (Bot: Migrating 4 interwiki links, now provided by Wikidata on d:Q1113448)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
[[Gambar:Penampang lintang buah melon.jpg|thumb|200px|Woh [[Cucurbitaceae|suku labu-labuan]], kayata [[melon]], kasusun saka telung karpela sing silih nèmpèl.]]
'''Godhong woh''', '''karpelum''', utawa '''karpela''' (saka [[basa Latin|Latin]]: ''carpellum'', jamak ''carpella'') arupa satuan panyusun alat kelamin [[betina]], alias [[putik]], jroningsajeroning [[bunga]]. Saler putik bisa kasusun saka siji godhong woh utawa sapérangan godhong woh sing nèmpèl siji lan sijiné. Siji utawa luwih putik arupa [[alat kelamin]] betina sing diarani ''gynoecium'' (alat kelamin jantan diarani ''androecium'', lan kasusun saka [[benang sari]] utawa ''stamen'').
 
Bagéan pucuk (distal) saka godhong woh arupa ndhas putik lan dadi papan tiba lan ngecambahé [[serbuk sari]]. Nyeraki pangkal, godhong woh nyusun corong tangké putik, lan akiré bagéan pangkal mbentuk [[bakal woh]] (''ovum''), sing ing njeroné nèmpèl siji utawa sapérangan [[bakal wiji]] (''ovulum'', jamak ''ovula'').
 
{{botani-stub}}
 
[[Kategori:Anatomi tetanduran]]
 
 
{{botani-stub}}
352.737

besutan