Istanbul: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: sakdurungé → sadurungé, Sakdurungé → Sadurungé
(éjaan, replaced: muséum → musiyum, migunaaké → migunakaké, kuno → kuna, gereja → gréja, bagian → pérangan)
(éjaan, replaced: sakdurungé → sadurungé, Sakdurungé → Sadurungé)
[[Gambar:Istanbul Turkey Provinces locator.gif|thumb|280px|Lokasi Istanbul.]]
'''Istanbul''' ([[basa Turki]]: İstanbul) iku [[kutha]] sing paling gedhé ing [[Turki]]. Nganti taun [[1930]] kutha iki luwih umum dikenal déning wong ''barat'' kanthi jeneng Yunani-né ya iku [[Konstantinopel]]; sawetara ana sing ngarani ''Stambul'', khususé ing abad ke-19. Luwih adoh sakdurungésadurungé, kutha iki uga naté dikenal minangka Bizantium utawa Byzantion.
Kutha iki nduwé padunung 11 yuta jiwa.
[[Gambar:Istanbul collage 5555.jpg|thumb|260px|Istanbul]]
 
== Sajarah ==
Didhegaké déning kaisar [[kekaisaran Romawi|Romawi]] [[Konstantin I saka Kekaisaran Romawi|Konstantin]] ing [[koloni Yunani]] kuna sing arané [[Bizantium]], lan dijenengké [[Konstantinopel]] kanggo ngurmati kaisar, kutha iki dadi kutha krajan wétan [[kekaisaran Romawi]] lan sabanjuré dadi kutha krajan [[kekaisaran Romawi Wétan]]. Sawisé runtuh [[Konstantinopel]] ana ing taun [[1453]] kutha iki dadi pérangan lan dadi kutha krajan [[Kekaisaran Ottoman]]. SakdurungéSadurungé perebutan mau, bangsa Turki ngarani kutha iki kanthi jeneng ''İstanbul,'' nanging sacara resmi migunakaké jeneng ''Qustantaniyyeh'' (قسطنطنيه), kang surasané "Kota Konstantin" djroning [[basa Arab]]. Mung, ana ing tanggal [[28 Maret]] [[1930]] kutha iki dijenengké ''Istanbul'' manèh.
 
== Wisata ==
352.730

besutan