Terusan Suèz: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Sakdurungé → Sadurungé
(éjaan, replaced: cepet → rikat)
(→‎top: éjaan, replaced: Sakdurungé → Sadurungé)
Terusan Suèz dibukak taun [[1870]] lan dibangun adhedhasar prakarsa insinyur [[Prancis]] kang jenengé [[Ferdinand de Lesseps|Ferdinand Vicomte de Lesseps]].
 
[[Terusan]] iki ndadèkaké [[transportasi banyu]] saka [[Éropah]] menyang [[Asia]] bisa luwih rikat amarga tanpa ngubengi [[Afrika]]. SakdurungéSadurungé ana kanal iki, transportasi diayahi kanthi ngosongaké kapal lan barang-barang digawa liwat daratan antara [[Segara Tengah]] lan [[Segara Abang]].
 
Terusan iki kapérang dadi rong bagéan, ya iku bagéan [[lor]] lan bagéan [[kidul]] [[Tlaga Great Bitter]], lan nguhubungaké [[Segara Tengah]] karo [[Lempongan Suèz]]
352.737

besutan