Aktuator Tenaga Pneumatik: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sakdurungé → sadurungé
(éjaan, replaced: isa → bisa (8), bagian → pérangan (2))
(→‎top: éjaan, replaced: sakdurungé → sadurungé)
{{rapèkaké}}
[[Gambar:Actuator-Pneumatic-Valve.jpg|200px|jmpl|ka|aktuator wujud tabung (valve)]]
'''Aktuator Tenaga Pneumatik''' utawa aktuator Pnèumatik dasaré mèmper kaliyan [[Aktuator Tenaga Hidrolik]], ya iku nganggé konsèp panggerak [[Fluida]] (cairan) kanggo sistem gubahaé. Aktuator pnèumatik nganggo komprèssi udara lan gas, bèdha kaliyan hidrolik sing nganggo [[oli]]. Keuntungan nganggo pnèumatik ya iku kemudahan ing nyediakaké tenaga utawa [[Torsi]] sing gedhi mlebu tenaga ing sakdurungésadurungé nyimpen tenaga iki ing wujud komprèsi.
 
Aktuator Pnèumatik gubah ènergi (biasané komprèsi udara utawa gas) dadi gubahan mekanikal. gèrakan iki saged muter utawa liniér, gumantung jininsing aktuator. beberapa jinising aktuator pneumatik, ya iku:
352.737

besutan