Cuneiform: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sakdurunge → sadurungé
c (→‎top: biyen, mbiyen -> biyèn, mbiyèn using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: sakdurunge → sadurungé)
[[Gambar:Cuneiform sumer dingir.svg|thumb|250px|Seratan paku (abasa Sumeria)kangge dewa An (ugi dados pananda kagem dewa DINGIR)..]]
'''Cuneiform''' ya iku wujud utawa ''karakter'' huruf paku kang mula-mula digawé ing [[bangsa sumeria]] (Assiria) ing [[kidul]] [[Kali Eufrat]] lan tragis [[Irak]].Awiwit 3000 [[taun]] biyèn lan tumuju pisanan bibit kawit anané tulisan kang ana lan ngembang ana ing sakubenge [[donya]].Cuneifrom uga nduwèni biji kang ngelanjutake tata cara komunikasi/wicara kang sakdurungesadurungé migunakake [[gambar]] (Piktograf) kang arubah wujud dadi tulisan kanthi simbol [[abstrak]]
 
[[Kategori:Peradaban Mesopotamia]]
352.737

besutan